Felnőttképzés, képzési pályázatok

Felnőttképzés, képzési pályázatok

Évvégi HRM Interjú András Klárával a Főgáz Zrt., HR Kontrolling vezetőjével

2012. december 15. - Sämling Admin

HRM: Mit mondana el elsőként magáról?

AK: Humán kontroller vagyok, aki egyben a generációk munkahelyi problémáit és eltérő munkahelyi motivációit kutatja. Olyan szakembernek tartom magam, aki folyamatosan azon munkálkodik, hogy a humán kontrolling terület fontosságát és értékét elismertesse. Teszem ezt úgy, hogy humán szakembereket oktatok és képzek, és nem csak tanítom, de művelem is a szakmát a FŐGÁZ-nál, ahol már felismerték, hogy a humán kontrollingnak igenis van létjogosultsága.

András Klára

HRM: Mi volt a 2012-es év legnagyobb sikere a szakmai munkájában?

AK: Az egyik humán kontrolling képzésre Szlovákiából jött két résztvevő, mert azt hallották, hogy ezért a képzésért érdemes ideutazni. Ez fantasztikus visszajelzés volt a munkámról, munkánkról, hiszen egy nagyon profi csapattal dolgozom együtt.

 

HRM: Mi volt a 2012-es év legjobb döntése?

AK: Nagyon jó döntés volt az OHE tudásklubjában előadást tartani a humán kontrollingról, és a generációkról. Nehéz döntés volt, mert akkor műtötték a lábam és nem voltam benne biztos, hogy végig tudom csinálni, de sikerült és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam a kollégáktól, ami megerősített abban, hogy tovább kell folyatnom a megkezdett munkát. Komolyan hiszek az ilyen típusú tudásmegosztásban, ahol a szakemberek közösen megbeszélhetik az őket érintő fontos kérdéseket.

 

HRM: Mi volt a legnagyobb csalódás ebben az évben?

AK: A szakképzési hozzájárulás megszüntetése. A válság idején még inkább az oktatásra, fejlesztésre kellene fókuszálni, ezt nagyon sok cég nem tehette meg emiatt idén.

 

HRM: Hogyant tekint a 2013-as év elé? Miben látja a kihívást a jövő évben? Önnek melyek a személyes szakmai céljai közép és hosszútávon?

AK: Szeretném megvédeni a doktori értekezésemet és szeretnék még több sok humán kontrollert képezni, hiszen nem lesz könnyű év, az már most látszik. Még fontosabb szerepe lesz a tervezésnek és a folyamatos kontrollnak.

 

HRM: Egy felső- vagy középvezető számára, ma talán az egyik legfontosabb „adalék” az eredményes munkához az inspiráció. Ön miben és hogyan találja meg ez?

AK: Nagyon szerencsés vagyok, mert a munkahelyem is nagyon inspiráló a számokra, és a HR kontrolling képzések során nem csak tőlem tanulnak a képzésben résztvevők, hanem én is tőlük. A közös munka során nagyon sok megerősítést és inspirációt kapok. Ez komoly adalék. Ráadásul Pilisszentkereszten élek, amitől inspirálóbb környezetet nem is tudok elképzel.  A legfontosabb pedig a családom, az általuk biztosított biztos háttér, és akik nélkül nem érne az összes szakmai sikerem semmit.

 

HRM:Kíváncsiak vagyunk. Mindannyian. Ki bevallja, ki csak együtt él vele. Őszintén kérdezem, hogyan érzi magát ma Magyarországon a saját bőrében?

AK: Nem ülök ölbe tett kézzel, és siránkozom, hogy milyen nehéz ma itt élni. Sokat dolgozom, tanulok, tanítok. Én folyton futok, de mégis azt vallom, hogy nem baj, ha nem megyünk, rohanunk előre. Most az is siker, ha maradunk. Akár egyhelyben is. Csak készüljünk fel arra, hogy ha itt az idő, teljes erőbedobással tudjunk futni megint.

 

HRM: Szeretnénk kérni egy JAVASLATOT Öntől, amellyel úgy érzi, hogy támogatja kollégái szellemi, szakmai, emberi fejlődését. Ez lehet könyv, cikk, előadás, video, bármi ami e célt szolgálja. Tegye meg, hogy egy rövid magyarázatot is ad választása mellé!

AK: Ez a kedvenc videóm.  Az együttes a The Zimmers és a  ”My Generation” című  számot éneklik. Az együttes öszéletkora 3000! év összesen.  Ez a videó nagyon fontos a számomra, mert nagyon vidám, de ugyanakkor nagyon komoly társadalmi problémákra hívja fel a figyelmünket; ez pedig a társadalom folyamatos öregedése, ami sok fejtörést okoz még nekünk, humán kontrollereknek a jövőben.

https://www.youtube.com/watch?v=zqfFrCUrEbY

 

HRM: Van-e példaképe? Ha igen, ki az és miért?

AK: Steve Jobs. Nagyon becsülöm, hogy olyan makacsul és következetesen végigcsinálta azt, amit akart és alkotott olyan dogokat, ami könnyebbé tette az emberek életét.  „Gondolkodj másképp”  ez jellemző rám is, talán ezért sikerül minden, amit szeretnék.

 

HRM: JOKER. A Joker kérdés az, hogy nincs kérdés. Elmondhat bármit, bármiről, amit ebben a kontextusban fontosnak tart és szeretné, ha része lenne ennek az interjúnak.

AK: A nagy álmom, hogy jövőre – akár az OHE –val közösen- megrendezzük az első Humán kontrolling konferenciát és így szélesebb körben is megismertessük a humán kontrolling szemlélet lényegét és fontosságát.

Köszönjük!

Pajor Mariann, főszerkesztő, HRM online

(forrás: ohe.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://felnottkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr484966531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása