Felnőttképzés, képzési pályázatok

Felnőttképzés, képzési pályázatok

Új felnőttképzési törvény

2013. augusztus 14. - Sämling Admin

Az új felnőttképzési törvény, majd a rövidesen megjelenő végrehajtási rendeletek igen nagy mértékben megváltoztatják a felnőttképzés jogszabályi hátterét, s emiatt rendkívül sok új ismeretanyag, fogalom elsajátítását és összefüggés megértését igénylik.

Az új törvény itt érhető el: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13096.pdf

Az akkreditáció megszűnik, helyette a törvény egy új fogalmat vezet be: az engedélyt. Az intézmények a törvény által meghatározott képzéseiket csak hatósági engedély birtokában folytathatják.

Az eduline cikke a témában:

Változik az OKJ szeptembertől: hosszabbak és drágábbak lesznek a tanfolyamok

Szeptembertől kevesebben tanulhatnak állami támogatással nappali tagozatos OKJ-képzésen, megszűnnek a kevésbé népszerű tanfolyamok, sok képzés pedig hosszabb és drágább lesz. Fogynak-e az állami félévek az OKJ-s tanfolyammal? Diploma után is lehet ingyenesen tanulni? Jár-e többletpont a végzettségért? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az OKJ-s képzésekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://felnottkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr115460260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása