Felnőttképzés, képzési pályázatok

Felnőttképzés, képzési pályázatok

Íme a szakmák, ahol munkaerőre van szükség

2012. július 05. - Sämling Admin

Mérnököt, informatikai szakembert, könyvelőt kerestek leginkább a vállalatok az elmúlt fél évben, de sok volt a betöltetlen állás az ügyfélszolgálati, kereskedelmi területeken is. Válságban több gyakornokot alkalmaznak a cégek – állapítja meg egy felmérés.

Nincs egyensúlymernokok.jpg

"Ha nagyon egyszerűen akarjuk megfogni a hiányszakma lényegét, azt mondhatjuk, ezek azok a pozíciók, ahol az állást kínálók nem találnak elegendő megfelelően képzett munkaerőt. – A statisztikákat figyelve azt tapasztaljuk, hogy évek óta a mérnöki, informatikai pénzügyi és értékesítési területeken van a legnagyobb hiány, a gyártást, termelést támogató mérnöki területeken a kínálat-sokszorosa a keresletnek -" —–fogalmaz Zsédely Krisztián, az egyik ismert állásportál kereskedelmi vezetője. "Az elmúlt időszak statisztikái továbbra is erős, növekvő igényt jeleznek az IT munkaerő iránt, miközben a pályázók száma kevés és stagnál. Hasonló a helyzet a mérnöki pozíciók terén, itt a növekvő igény mellett a jelentkezők száma lassú emelkedést mutat, bár még így is rosszabb a helyzet, mint az it pozíciók esetében."

Az állásportál átfogó adatbázis-kutatásban vizsgálta az elmúlt fél év kereslet-kínálati tendenciáit a magyarországi hiányszakmák területén.
Az öt legkeresettebb szakma

Az elmúlt félévben a mérnöki, IT-fejlesztői, ügyfélszolgálati, értékesítői és könyvelői szakmák voltak a legkeresettebbek. Az év elején a listát még az informatikai-fejlesztői pozíciók vezették, helyüket februárban és márciusban az ügyfélszolgálati, később a különböző mérnöki állások vették át. Folyamatos volt a hiány jól képzett könyvelőkből is, az elmúlt fél évben szinte folyamatosan dobogós helyen szerepeltek.

Teljes cikk>>> www.cvonline.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felnottkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr244616726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása