Felnőttképzés, képzési pályázatok

Felnőttképzés, képzési pályázatok

A "kezdeményező pályázás" hét lépése

2012. augusztus 08. - Sämling Admin

Kezdeményező pályázásként" emlegetik azt a technikát, amelyben az álláskereső állásajánlat híján közvetlenül megkeresi a munkaadót és felajánlja szaktudását. Íme, a hét lépés.

kereso1.jpg

1. Keress olyan cégeket, amelyek érdekesek lehetnek, ahol szívesen dolgoznál. Ez lehet egy adott iparágban vezető szerepet betöltő munkaadó vagy amelyről egyszerűen csak jókat hallottál ismeretségi körből.

2. Próbálj kapcsolódási pontokat találni közted és a cég között, majd erre hivatkozz bátran pályázati anyagodban.

3. Kerüld az olyan közhelyeket, mint "az interneten böngészve akadtam cégükbe", "egy ismerősöm ajánlotta cégüket figyelmembe", vagy az olyan önsajnáltatást, mint a "fél éve nincs munkám, és "egy jó állás kellene családom megélhetéséhez".

4. Próbáld meg kideríteni, ki foglalkozik a cégnél a beérkező pályázatok elbírálásával. Sokkal jobban veszi ki magát, ha anyagodat névre szólóan küldöd el a döntéshozónak (nagyobb cégnél a HR-osztályok, kkv-knél az ügyvezető lehet az illetékes, de cége válogatja).

5. Mielőtt elküldenéd a pályázatot, hívd fel a döntéshozót. Nem lesz könnyű átverekedned magad, míg eljutsz illetékeshez, de a személyes kapcsolatfelvétel sokat számít. Hogy növeld az esélyed, csak neki mondd el, mi célból hívod. A többieket (recepciós, kolléga, titkárnő) az "üzleti ügyben", a "személyügyi kérdésben", az "együttműködési lehetőség ügyében" formulákkal "rázhatod le".

6. Ha eljutottál hozzá, meg se említsd, hogy "állást keresel", inkább ajánld fel szaktudását a cégnek. Udvarolj egy kicsit a munkaadónak, miért látsz fantáziát a cégben, mi az az eredmény, ami megragadott. Mondd el, miben tudnád segíteni őket. Ehhez fogalmazd meg azt a 3-4 üzenetet/erősségedet, ami felkeltheti a döntéshozó figyelmét.

7. A végén kérdezd meg, hogy elküldheted-e önéletrajzodat, és kérj egy e-mail címet. A mailben hivatkozz bátran a telefonbeszélgetésre. Egy hét múlva aztán rákérdezhetsz, megérkezett-e, van-e lehetőség személyes bemutatkozásra.

Valószínűleg sok pályázatot el kell küdened, míg célba érsz. Előfordulhat az is, hogy nem ezen az úton jutsz új álláshoz. De ez a módszer fejleszti önmenedzselési képességedet, és megeshet, hogy néhány hét vagy hónap múlva üresedés lesz az egyik cégnél és a döntéshozó utódot keresve a te önéletrajzodat keresi meg. Ebben az esetben minimális versenytárssal (lehet, hogy senkivel sem) kell megküzdened az állásért. Míg hirdetéses keresés esetén nagyobb a konkurencia.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felnottkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr704702059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása