Felnőttképzés, képzési pályázatok

Felnőttképzés, képzési pályázatok

Ezekkel a végzettségekkel lehet a legnehezebben elhelyezkedni

2012. augusztus 14. - Sämling Admin

Még mindig a diplomás fiatalok találnak a legkönnyebben munkát, derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének (GVI) tanulmányából - írja a Figyelő. Legnehezebben a 21 éves, főiskolát végzettek szereznek állást, a legkönnyebben az egyetemi végzettséggel rendelkezők helyezkednek el.

A Figyelő szerint folyamatosan növekszik a diplomás munkanélküliség, de 1998 óta még egyszer sem lépte át az 5 százalékot, így nem igaz, hogy munkanélküliség vár a diplomás fiatalokra. Minden más képzettségi csoportban sokkal gyorsabban nő a munkanélküliségi ráta.

A GVI vállalati adatfelvétele szerint továbbra is a mérnökök vannak a legkedvezőbb helyzetben, míg a turisztikai, pénzügyi, logisztikai végzettségűekre folyamatosan csökken az igény. A legnagyobb presztízsű intézmény a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE).

A diplomások aránya folyamatosan növekszik a KSH adatai szerint, a munkaerőpiacon viszont egyre magasabb fokú végzettséget igényelnek, így az fel is szívja a diplomásokat. A felsőfokú végzettségűek anyagilag is jobban járnak, az OECD adatai szerint átlagosan kétszer annyit visznek haza, mint a középfokú végzettséggel rendelkezők.

forrás: eduline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://felnottkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr214711392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása