Felnőttképzés, képzési pályázatok

Felnőttképzés, képzési pályázatok

Problémák az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben (Pedagógus- továbbképzés, Szociális- továbbképzés)

2012. július 15. - Sämling Admin

A) „Továbbképzési tevékenység"- „Felnőttképzési tevékenység"- fogalmak értelmezése

Az első tisztázandó dolog, hogy felnőtteknek szóló „továbbképzés", mint gyűjtő- fogalom, teljességében tekinthető-e „felnőttképzési tevékenységnek", vagy nem? „Felnőttképzési tevékenységnek" tekinthető-e egy konferencia, műhely-foglalkozás, bemutató óra, ankét, fórum, stb.? Vagy ezek „felnőttképzési tevékenységen" kívüli, felnőtteknek szóló különböző „továbbképzési formák"? Az ún. Felnőttképzési törvény alapján felnőttképzési tevékenységnek nevezzük: a) saját képzési program alapján megvalósuló iskolarendszeren kívüli olyan képzést, amely célja szerint meghatározott képzettség megszerzésére, kompetencia elsajátítására irányuló általános, nyelvi vagy szakmai képzés, továbbá b) a felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatás. 

Bővebben>>>

B) Pedagógus- Szociális terület továbbképzési rendszere, akkreditáció (minősítés-hitelesítés)

A különböző ágazati jogszabályok másképp rendelkeznek a „továbbképzési formák" munkavállalói kötelező továbbképzés teljesítésébe történő beszámíthatóságáról.

Bővebben>>>

A bejegyzés trackback címe:

https://felnottkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr474625439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása